zondag 20 september 2015

De nacht van Kunst en Kennis

Sinds het Glazen Huis in Leiden stond in 2011 lijkt het wel of er steeds meer activiteiten georganiseerd worden in de binnenstad. Gister was het de beurt aan de Nacht van Kunst en Kennis!

'Tijdens de nacht verandert de Binnenstad van Leiden in een podium voor kunst en wetenschap waar bezoekers op een toegankelijke manier mee in aanraking kunnen komen. Op negen locaties en op de route kunnen bezoekers genieten van muziek, theater, lezingen, experimenten, dans, film, cabaret en meer'
Nacht van Kunst en Kennis


Eerst heerlijk gegeten bij Fresh 'n Fast. Zo'n heerlijk tentje. Je kunt er de lekkerste huisgemaakte sapjes drinken en zelf je salade en je hamburger (ook vega!) samen stellen. Uiteraard staan er genoeg andere gerechten op de kaart, keus genoeg. Stiekem vind ik de prachtige rode kat die er rondloopt het allerleukst.


Tijd voor een toetje was er niet meer, wij gingen naar het Academiegebouw waar de vrijheidsgesprekken plaatsvonden. Die van ons ging over Big Data, Big Freedom. De setting was een talkshow en een van de gasten was Jaap van den Herik, wetenschapper, en als hoogleraar verbonden aan de universiteit van Tilburg. Een interessante discussie alhoewel ik het enigszins jammer vond dat hij wat zelfingenomen met het onderwerp omging. De jonge gast die aanwezig was, eigenaar van een bedrijf in Big Data stelt zaken als privacy en het gevaar van alles delen op internet aan de kaak en was daarmee een mooie tegenbeweging.


Hierna vervolgden wij onze weg naar de Hortus Botanicus waar Nico Dijkshoorn las en zong uit eigen werk. 


Naast de Hortus ligt de oude sterrenwacht....




Op de weg naar huis kwamen we ons droomhuis nog tegen....
Dit pand, aan de Hortus staat leeg en te huur... ik zou het wel weten!





De Nacht was enorm, er was zo veel te doen en te zien. Absoluut de moeite waard om heen te gaan. Eigenlijk wilden we nog heel graag naar Maaike Ouboter in het Scheltema complex en daarna door naar Gebr. De Nobel waar het eindfeest los zou barsten tot een uur of 04.30 uur maar helaas won de vermoeidheid het van de fun. Volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar!

Liefs,
Smoopster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!