zaterdag 26 september 2015

In de ban van Instagram. Challenge #1!213 weken geleden postte ik mijn eerste Instagram foto en ik ben in love ever since! Ik hou van foto's, foto's maken en bewerken.
Just as simple as that!
Geen Photoshop of Lightroom. Gewoon een mooie filter erover heen en klaar is Kees. Niets meer aan doen!

Waar deze spuit 11 een paar dagen geleden achterkwam is dat je oneindig veel meer kunt met Instagram. Het is een prachtige wereld. Miljoenen foto's te zien. Hartstikke actief. Heel soms leef ik onder een steen ofzo, ik weet het!
Ik vroeg het mijn zus, de jongste. 21 jaar. Instagram is haar wereld, haar leven. En zij nam mij mee in de wereld van hashtags en likes. Wist ik veel! Ze heeft me heerlijk uit zitten lachen maar heeft beloofd me te helpen.

Als je wilt, goed bent en veel volgers hebt kun je flink verdienen aan je foto's. Je kunt behoorlijk #Instafamous worden. Wanneer je veel volgers hebt en je doet het goed trek je adverteerders en loop je binnen. Ik doe vooral heel graag mijn eigen ding dus dat laat ik even voor wat het is.


Ik las het verhaal van fotograaf Daniel Arnold. Met nog $90,- op de bank en geen werk in het vooruitzicht plaatste hij op zijn verjaardag een bericht op zijn Instgram account. Alleen die dag zou hij elke foto in zijn archief voor $150,- per stuk verkopen en dat zou hij daarna nooit meer zo goedkoop doen. Hij maakte acht uur per dag foto's met zijn iPhone en hij was door Gawker.com uitgeroepen tot de beste fotograaf van Instagram.


Binnen 1 dag verkocht hij voor $15.000,- aan foto's en werd hij razend populair.
Happy Birthday to him!

Dit fascineert mij.. Dat wil ik ook! Niet perse zoveel geld verdienen maar doen wat mijn hartje sneller laat kloppen en waar ik goed in ben.
Om dit te bereiken moet je echt goed zijn en volgens mij ook een flink dosis geluk hebben. Maar, mijn motto is: Niet geschoten is zeker mis en ik hou van een goede #challenge dus er is werk aan de winkel!

Om een flink aantal volgers te krijgen ga ik de komende maand aan de slag als Instgram fotograaf.

Mijn doel? 500 volgers op 31 oktober a.s.!!

Ik ben vooral heel erg benieuwd of het me lukt om op eigen kracht, simpelweg met mooie foto's #Instafamous te worden. Ook zoek ik nog steeds naar een doel op het gebied van werk dus let's do this!

Nieuwsgierig? Volg me op Instagram: @smoopsterlovesphotos en gebruik #followthesmoopster
Tot snel!
Smoopster

donderdag 24 september 2015

Iets met een kleuter en een spiegel..

6:00 uur. Mijn wekker gaat en ik vlieg overeind. Dat kloteding staat veel te hard! De buurman op de hoek kan hem horen, for sure! Snel zet ik hem uit en smijt hem in een hoek.
Naast me beweegt iets.
Fuck!
Krrrtjsss.. krrrtjsss.. krrrtjss...
Dat is mijn zoon.
Hij heeft eczeem en wordt meestal al krabbend wakker.
Argh! Rustig wakker worden kan ik wel vergeten.
Een koud voetje zoekt zijn weg onder mijn dekens op zoek naar mijn warme lijf. Een armpje vouwt zich om mijn nek en ik krijg een natte kus op mijn wang. Zachtjes fluistert hij: Maaaaaam! Gaan we naar beneden? Ik fluister terug dat hij nog even lekker mag blijven liggen en dat ik alvast naar beneden ga. Het is nog zo vroeg! Ok mam! fluistert hij terug.
Held! Wat fijn dat je zachtjes doet voor je zus in het bed naast ons! Als die kleine wervelwind te vroeg wakker wordt en niet uitgeslapen is dan kun je het goed hebben de rest van de dag!
Zachtjes sluip ik naar beneden en ga naar de wc.
Ik spits mijn oren.... Hoor ik het nu goed?
Ja hoor!
IEEEEEEEEE!!!! IETJEEEEEEEE! IEHIEEEEEEEE!
Wakker worden! Hoor ik mijn zoon op dringende fluistertoon zeggen.
Ik spring van de wc en eis op harde fluistertoon dat hij onmiddellijk naar beneden komt. What. The. Fuck! Denk ik in mezelf, ik zeg het niet.
Hij trippelt zachtjes naar beneden en ik doe de deur achter hem dicht. Lichtelijk aangebrand verhef ik mijn stem en vraag hem waarom hij in vredesnaam zijn zus wakker maakt! Ik had het hem toch uitgelegd enzo? Toch?
Are you out of you freakin mind?!
Jij gaat straks naar school en ik zit er de rest van de dag mee!
Zijn excuus is dat hij bang is in het donker en daar kan ik in komen. Ik begrijp het en leg hem toch nog even fijntjes uit dat hij dan gewoon zachtjes naar beneden moet komen in plaats van WW3 wakker te maken.
Of hij het nu wel snapt en er naar handelt laten we maar even in het midden. Het is en blijft een kleuter.
Voordat ik verder kan praten hoor ik een angstaanjagend geluid van boven komen.
Hier! Nou? Dit bedoel ik nou! Het is gelukt! Je hebt je zus wakker gemaakt!
Jeeeeezzz Bram! Grrrrrrrr!
Maar mijn zoon ziet het toch echt anders....

" Waarom geef je mij nou de schuld mama? Jij maakt toch zoveel herrie? Ik deed echt heel zachtjes!
Dus het is echt je eigen schuld dat Ie nu wakker is.... "

Bam! Die zit! Eerlijk is eerlijk. Hij heeft natuurlijk gelijk. Ik moet vreselijk lachen om mezelf en natuurlijk om hem en geef hem een dikke zoen op zijn voorhoofd. Daar sta je dan met je goede gedrag.
Ik ben trots. Trots omdat mijn kleine man heeft leren beredeneren. Daarna druip ik af naar boven om mijn kleine wervelwind uit bed te plukken. De dag is weer begonnen!

Draakjes!

Liefs,
Smoopster


dinsdag 22 september 2015

Koos Werkloos, aangenaam!

Over precies een week is het zover! Voor de tweede keer in 3 maanden tijd ben ik werkloos. Normaal gesproken heb ik geluk en vind ik ruim voor die tijd ander werk, deze keer lijkt mijn geluk echter opgedroogd.

Nog maar een aantal jaar geleden schreef je met ongeveer negen concurrenten een sollicitatiebrief en stuurde je CV mee en binnen een week kwamen jullie dan alle tien op gesprek en kreeg je vaak al snel te horen of je al dan niet de gelukkige was.

Anno 2015 gaat dat heel anders. Werkgevers krijgen op dit moment gemiddeld 300 brieven per vacature te verwerken en veel werkgevers besteden de procedure daarom uit aan uitzendbureaus en een aantal bedrijven zijn zelfs overgestapt op een geautomatiseerd personeelssysteem om het kaf van het koren te scheiden. Voor mensen zoals ik, zonder noemenswaardige opleiding of diploma maar met een schat aan ervaring is dit behoorlijk funest. Sinds afgelopen januari ben ik volop aan het solliciteren en alhoewel ik twee keer ergens op gesprek ben geweest krijg ik voornamelijk afwijzing op afwijzing.

Samen met vriendin Raffaella van Work the Net ben ik aan de slag gegaan om mijn CV te pimpen en mooie foto's te maken voor mijn LinkedIn profiel. Tegenwoordig schijn je namelijk vooral met netwerken je kansen te vergroten dus wat mij betreft; niet geschoten is zeker mis!
Met een vriendin van Raffaella werk ik momenteel aan mijn loopbaan. Wat wil ik nou eigenlijk? Wat is mijn droombaan? Waar ben ik goed in en wat ligt mij minder? Deze lieve dame coacht mij geheel vrijwillig en helpt mij te focussen op welke baan mij nu het beste ligt en dat is in mijn geval one hell of a job!

Mijn droom was ooit verloskundige te worden. Na de Mavo zou ik doorgaan naar de Havo en instromen op de opleiding. Wiskundig aangelegd ben ik niet dus dat vak moest ik vaarwel zeggen en daarmee ook mijn kans om verloskundige te worden. Daarna heb ik eigenlijk nooit goed geweten wat dan wel bij me past en welke kant ik op zou willen. Wat is het alternatief? Na twee niet afgeronde MBO opleidingen ben ik simpelweg gaan werken om in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien.

Inmiddels, 14 jaar verder, werk ik al wat jaren als secretaresse en doe dit met redelijk veel plezier. Ik ben een enorme chaoot en snel afgeleid dus dat is voor mij elke werkdag een enorme uitdaging. Toch red ik me altijd wel maar als je me zou vragen of ik nu werkelijk de baan van mijn dromen heb gevonden dan moet ik daar een heel eerlijk nee op antwoorden.

Wat zoek ik dan wel? Er zijn echt een aantal aspecten aan mijn werk waar ik van hou, begrijp me niet verkeerd! Het contact met mensen, de afwisseling, het organiseren en plannen, het vooruit en mee denken maken dat ik plezier beleef aan mijn werk en in sommige van deze dingen ben ik ook nog echt goed! Echter, oneindig veel liever dan dat wil ik mijn eigen "ding" doen. Mijn eigen weg volgen. Echt mee denken en doen, creëren, schrijven, echt contact maken met de mensen om mij heen, reizen en het meest van alles, vrijheid. In mijn werk. Om te maken, om mijn eigen uren in te kunnen delen, om volledig mezelf te kunnen zijn. Met alle energie en passie die in me rond wervelen. Ik barst altijd van de ideeën en oplossingen en, toegegeven, de een is beter dan de ander maar genoeg ideeën om iets van te maken. Het beste zou zijn om met iemand samen te werken die mijn ideeën kan kanaliseren en goed is in de details want daar sla ik soms nog wel eens de plank mis. Ik kijk vooral naar de grote lijnen en kan alles heel goed voor me zien. Maar met alleen dat kom je er niet!

Momenteel ben ik aan het broeden, broeden op een stel ideeën waarin ik jullie de komende tijd mee wil nemen! Bereid je voor op de komende wervelwind!

Liefs,
Smoopster  

zondag 20 september 2015

De nacht van Kunst en Kennis

Sinds het Glazen Huis in Leiden stond in 2011 lijkt het wel of er steeds meer activiteiten georganiseerd worden in de binnenstad. Gister was het de beurt aan de Nacht van Kunst en Kennis!

'Tijdens de nacht verandert de Binnenstad van Leiden in een podium voor kunst en wetenschap waar bezoekers op een toegankelijke manier mee in aanraking kunnen komen. Op negen locaties en op de route kunnen bezoekers genieten van muziek, theater, lezingen, experimenten, dans, film, cabaret en meer'
Nacht van Kunst en Kennis


Eerst heerlijk gegeten bij Fresh 'n Fast. Zo'n heerlijk tentje. Je kunt er de lekkerste huisgemaakte sapjes drinken en zelf je salade en je hamburger (ook vega!) samen stellen. Uiteraard staan er genoeg andere gerechten op de kaart, keus genoeg. Stiekem vind ik de prachtige rode kat die er rondloopt het allerleukst.


Tijd voor een toetje was er niet meer, wij gingen naar het Academiegebouw waar de vrijheidsgesprekken plaatsvonden. Die van ons ging over Big Data, Big Freedom. De setting was een talkshow en een van de gasten was Jaap van den Herik, wetenschapper, en als hoogleraar verbonden aan de universiteit van Tilburg. Een interessante discussie alhoewel ik het enigszins jammer vond dat hij wat zelfingenomen met het onderwerp omging. De jonge gast die aanwezig was, eigenaar van een bedrijf in Big Data stelt zaken als privacy en het gevaar van alles delen op internet aan de kaak en was daarmee een mooie tegenbeweging.


Hierna vervolgden wij onze weg naar de Hortus Botanicus waar Nico Dijkshoorn las en zong uit eigen werk. 


Naast de Hortus ligt de oude sterrenwacht....
Op de weg naar huis kwamen we ons droomhuis nog tegen....
Dit pand, aan de Hortus staat leeg en te huur... ik zou het wel weten!

De Nacht was enorm, er was zo veel te doen en te zien. Absoluut de moeite waard om heen te gaan. Eigenlijk wilden we nog heel graag naar Maaike Ouboter in het Scheltema complex en daarna door naar Gebr. De Nobel waar het eindfeest los zou barsten tot een uur of 04.30 uur maar helaas won de vermoeidheid het van de fun. Volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar!

Liefs,
Smoopster